Prijzen zonwering

Ben je op zoek naar zonwering maar vind je rolluiken te duur in de aanschaf of misschien niet mooi? Dan zijn er ook nog andere manieren om de zon buiten te houden, zoals een zonwering.

Soorten buitenzonwering

Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld screens, een zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm, markiezen of shutters. Voor deze vormen van zonwering geldt dat ze allemaal aan de buitenkant van het huis bevestigd worden. Ze houden in de zomer de zon buiten en zorgen er dan ook voor dat je minder gebruik van de airco hoeft te maken.

Als je de zonwering ook in de winter gebruikt door bijvoorbeeld de screens te sluiten, houd je ook meer warmte binnen en bespaar je zo op je stookkosten.

Kosten zonwering

De kosten voor de verschillende manieren van zonwering lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van de grootte van de zonwering, wat voor type zonwering je kiest en wat voor bediening je erbij wilt hebben. Houd ook rekening met de kosten voor montage. Een voorbeeld voor een buitenzonwering van een meter breed: voor een zonnescherm of uitvalscherm betaal je ongeveer 170 euro per meter.

Kies je voor shutters, dan kom je al snel uit rond de 300 euro. Een knikarmscherm is veruit het duurst en kost 650 euro per meter. Voor alle soorten zonwering geldt dat de montagekosten er nog bijkomen. Hoeveel deze bedragen hangt af van het type zonwering dat je kiest. De prijs van de bediening is afhankelijk van het feit of je voor handmatige of elektrische bediening kiest. Buitenzonwering is niet eenvoudig zelf aan te brengen en kun je het beste door een rolluikbedrijf laten doen zodat het altijd goed is en je er ook nog garantie op hebt.

Binnenzonwering

Een ander alternatief voor rolluiken is tevens binnenzonwering. Dit kunnen bijvoorbeeld lamellen, rolgordijnen of jaloezieen zijn. Dit type zonwering heeft een dubbele functie, want het is namelijk ook geschikt als raamdecoratie.

Binnenzonwering houdt de warmte ook buiten en zorgt meteen voor een stukje privacy omdat je niet makkelijk binnen kunt kijken. Binnenzonwering is voordeliger dan buitenzonwering, niet in de laatste plaats omdat je deze ook zelf kunt monteren als je een beetje handig bent. Denk bij jaloezieen bijvoorbeeld eens aan prijzen beginnend bij 90 euro per meter. Voor rolgordijnen varieren de prijzen afhankelijk of je verduisterende of licht doorlatende rolgordijnen wilt hebben.